МЕДИЧНИЙ ПОРТАЛ НОВОГО ПОКОЛІННЯ

  • Ви повинні знати
  •  UA  RU

Потенційна користь суші для здоров’я

Суші — це водорості, загорнуті навколо вареного рису, сирої або вареної риби, овочів та інших інгредієнтів. Суші почалися як спосіб консервування риби в Японії в сьомому столітті, але з тих пір еволюціонували, щоб описати різноманітні продукти харчування.

Важко сказати, чи корисні суші чи ні. Не всі суші створюються однаково. Деякі суші містять такі начинки, як майонез, густий соєвий соус та інші заправки, які додають до страви жир, цукор і сіль. Однак є багато відомих переваг для здоров’я, доступних від основних інгредієнтів суші, таких як водорості, рис і риба.

Риба, яка використовується в багатьох видах суші, наповнена омега-3 жирними кислотами та є багатим джерелом поживних речовин і мінералів, зокрема:

  • Вітамін D
  • Вітамін B2 (рибофлавін)
  • Залізо
  • Цинк
  • Йод
  • Магній
  • Калій
  • Кальцій.

Листи морських водоростей (також відомі як «норі»), які використовуються для приготування макі, також містять корисні поживні речовини:

  • Кальцій
  • магній
  • Фосфор
  • Залізо
  • Йод
  • натрію
  • вітаміни А, В1, С і Е.

Лікарі рекомендують їсти рибу принаймні двічі на тиждень, і суші — чудовий спосіб виконати ці квоти. Однак суші приносять більше користі для здоров’я. Замовляйте суші з доставкою в найкращому Гастро-барі «Кутовий» в Ірпені!

Зменшують запалення

Хронічне запалення пов’язане з вищим ризиком розвитку раку, діабету, хвороб серця та інсульту. Однак омега-3 жирні кислоти в суші можуть допомогти зменшити хронічне запалення та пов’язані з цим ризики.

Васабі, який зазвичай поєднується з суші, також має сильні протизапальні властивості. Норі — водорості, які використовують для загортання суші — також мають протизапальні властивості.

Профілактика захворювань

Багато інгредієнтів, які зазвичай містяться в суші, можуть допомогти вам зберегти здоров’я надовго та запобігти хворобам. Риба, наприклад, містить омега-3 жирні кислоти, які можуть допомогти боротися з хворобами серця та інсультом.

Імбир, який зазвичай подають до суші, також може допомогти захистити від респіраторних вірусів.

Запобігають отруєнню важкими металами

Ще однією перевагою водоростей є їх здатність виводити з організму важкі метали та радіоактивний стронцій. Отруєння важкими металами може вплинути на здатність вашого організму функціонувати та мати серйозні наслідки, такі як серцево-судинні захворювання.

Потенційні ризики суші

Однією з найбільших небезпек є суші, приготовані з сирої риби, а не вареної. Можна мінімізувати свої ризики, вибираючи суші, приготовані лише з вареної риби або овочів.

Сира риба може бути джерелом бактерій або паразитів, зокрема солітера та сальмонели.

Деякі риби містять ртуть, важкий метал, токсичний у великих дозах і особливо небезпечний для вагітних або годуючих жінок.

Деякі риби, зокрема риба-меч, акула, черепиця та королівська скумбрія, можуть містити більшу концентрацію ртуті, ніж інші риби. Ви можете обмежити вплив ртуті, вибираючи суші з рибою, яка містить низький вміст ртуті.

Багато видів суші містять високий рівень солі. Популярна начинка для суші, соєвий соус, також містить багато солі.

Hosting Ukraine

Дбаємо про Ваше здоров'я!

МЕДИЧНИЙ ПОРТАЛ!